Obrázok publikácie

Predajná cena: Eur 2

Ponúkané katalógy zasielame na dobierku iba v rámci SR. Ak máte záujem o kúpu niektorej z publikácií, vyplňte prosím túto objednávku (súbor.doc) a zašlite nám ju na emailovú adresu uvedenú v objednávke.

Skúsime to cez vesmír

Katalóg bol vydaný pri príležitosti výstavy Skúsime to cez vesmír, ktorá sa konala v termíne 6. 12. 2013 – 2. 2. 2014 v Reprezentačných sálach NG.

Medzinárodný výstavný projekt bol kurátorským výberom rôznych umeleckých prístupov, ktoré zahŕňali fotografie, videá, objekty, zvukové a interaktívne inštalácie, či dokonca reálne prístroje slúžiace na výskum. Výstava sa na základe niekoľkých výrazných diel, z ktorých niektoré vznikli priamo pre výstavu, snažila načrtnúť rôzne otázky, prípadne ponúknuť možné odpovede, na témy týkajúce sa vesmíru. Jedným z hlavných motívov bol tzv. eskapizmus, čiže útek pred pozemskými problémami do zdanlivo bezpečných diaľav utopického univerza, no výstava taktiež ponúkala aj iný uhol pohľadu na náš život tu na Zemi.

Plnofarebný, 16 stranový katalóg vo forme novín s názvom Vesmírny večerník ponúka čitateľom články a zaujímavosti o vesmíre, pohľad do sveta intergalaktickej módy a ďalšie záhadné i zábavné rubriky, v ktorých sa podobne ako v správnom sci-fi filme mieša realita s fikciou. Prílohou katalógu je špeciálna vystrihovačka Vesmírnej Barbie.

Texty: Omar Mirza, Olga Staníková a kol.
Dizajn: Marek Kianička

Vydala: Nitrianska galéria
Rok vydania: 2013

ISBN 978-80-85746-63-1